Please sign in to your GRAPHISOFT ID

Fields are required.

Email
Password

Forgot password?

Release Notes

ARCHICAD 16 Hotfix-2 (Build 3270)

Frissítés a BIM Szerverhez és az ARCHICAD-hez

Ez a hotfix Energetikai elemzés-es és IFC-s problémákat javít, valamint a retina kijelzős Mac-es gépeken javítja a képminőséget.

Frissít minden komponenst (ARCHICAD, BIM Szerver, BIM Szerverkezelő, EcoDesigner, BIM Explorer, MEP Modeler és minden más GRAPHISOFT által kiadott Add-Ont és Kiegészítőt), és alkalmazható minden licensz tipusra (kereskedelmi, oktatási, próba verziókra)

Információk a Telepítőről:

A Telepítő a frissítési folyamat során az alábbi három programot keresi a számítógépen (ebben a sorrendben):

  1. ARCHICAD 16 (benne az MEP Modeler, EcoDesigner, és minden Graphisoft Kiegészítő)
  2. GRAPHISOFT BIM Szerver (a BIM Szerverkezelővel együtt, mivel az a BIM Szerverrel együtt, automatikusan telepítődött)
  3. Önálló BIM Szerverkezelő (Ennél a lépésnél az a magában telepített BIM Szerverkezelő kerül frissítésre, amely választhatóan telepíthető az ARCHICAD 16 DVD-ről)

Ha a telepítő talál egy ARCHICAD 16-ot és/vagy egy Önálló BIM Szerverkezelőt akkor azok telepítése opcionális. Tehát választható, hogy frissítjük, vagy sem.

Ha egy BIM Szervert talál, azt automatikusan frissíti, ha az nem a legfrissebb.

Ha az ARCHICAD 16 legfrissebb verzióját találja, de valamely ARCHICAD komponens (pl. MEP Modeler vagy EcoDesigner) nem a legfrissebb, akkor a telepítő ezt jelzi és azok opcionálisan telepíthetőek.

Fontos információk Csapatmunka felhasználóknak:

Csapatmunka esetén a kliens ARCHICAD, a BIM Szerverkezelő és a BIM Szerver verzió számának (vagy “build számának”) azonosnak kell lennie.

Ha olyan kliens ARCHICAD-et használ, amelynek különbözik a verziószáma a BIM Szerverétől, akkor addig nem tudja folytatni a Csapatmunkát amíg a Szerver frissítésre nem kerül, ugyanazzal a hotfix-szel. (Ugyanez vonatkozik azokra a kliens ARCHICAD-ekre akik ugyanezt a BIM Szervert használják.)

Tehát ha úgy dönt, hogy frissíti vagy az ARCHICAD-et vagy a BIM Szervert, vegye figyelembe, hogy minden ARCHICAD-et és BIM Szervert frissítenie kell ahhoz, hogy ugyanolyan verziószámuk legyen.

A telepítés menete:

ARCHICAD vagy Önálló BIM Szerverkezelő esetén:

A GRAPHISOFT BIM Szerver frissítése egy kicsit máshogy működik:

  • Mielőtt a tényleges telepítés elindulna, az utolsó panelen az összegzés információknál még egyszer leellenőrizheti, hogy melyik program, hol kerül frissítésre.
  • Ha a frissítendő program (ARCHICAD 16 vagy BIM Szerverkezelő) épp fut, egy figyelmeztetés következik, hogy be kell zárnia az ARCHICAD-et, mielőtt folytatná a telepítést. Ezzel ellentétben a BIM Szerver frissítésnél, a telepítő automatikusan leállítja a BIM Szervert. Amikor a telepítés befejeződik, a BIM Szerver újraindul. Ezalatt az idő alatt, azok a felhasználók, akik ezen a BIM Szerveren lévő projekteken dolgoznak kapcsolat nélküli módba kerülnek, és nem fogják elérni a Szervert. De mielőtt újra be szeretnének lépni a projektekbe, nekik is frissíteniük kell az ARCHICAD-jüket.
  • Ha azt szeretné, hogy a BIM Szerver az Operációs rendszerrel együtt induljon, kapcsolja be a "BIM Szerver automatikus indítása az Operációs rendszerrel" kapcsolót a BIM Szerver beállítások párbeszédablakban.

A Hotfix egyszerre több gépen történő telepítése

A részleteket  ezen az angol nyelvű oldalon olvashatja.

A javított hibák listáját

ezen az angol nyelvű oldalon találja.

Letöltés