Please sign in to your GRAPHISOFT ID

Fields are required.

Email
Password

Forgot password?

Release Notes - ARCHICAD 17 Hotfix 7 (Build 6004)         

BIM Szerverhez és az ARCHICAD-hez

Ez a hotfix fontos javításokat és fejlesztéseket tartalmaz az eredeti ARCHICAD 17 (3013) kiadáshoz. A hotfix bármely verziószámú ARCHICAD 17-re (3013 és annál magasabb) telepíthető.  

A hotfix minden komponenst frissít (ARCHICAD, BIM Szerver, BIM Szerverkezelő, BIM Explorer, MEP Modeler és minden egyéb GRAPHISOFT által kiadott Add-On és Kiegészítő), és alkalmazható minden licensz típusra (kereskedelmi, oktatási, próba verziókra).


Információk a Telepítőről

A Telepítő a frissítési folyamat során az alábbi három programot keresi a számítógépen (ebben a sorrendben):

  1. ARCHICAD 17 (benne az MEP Modeler, Energy Evaluation, és minden GRAPHISOFT Add-on)
  2. GRAPHISOFT BIM Szerver (a BIM Szerverkezelővel együtt, mivel az a BIM Szerverrel együtt, automatikusan telepítődött)
  3. BIM Szerverkezelő (Ennél a lépésnél az a magában telepített BIM Szerverkezelő kerül frissítésre, amely választhatóan telepíthető az ARCHICAD 17 DVD-ről)

Ha a telepítő talál egy ARCHICAD 17-et és/vagy egy BIM Szerverkezelőt akkor azok telepítése opcionális. Tehát választható hogy frissítjük, vagy sem.

Ha egy BIM Szervert talál, azt automatikusan frissíti, ha az nem a legfrissebb.

Ha az ARCHICAD 17 legfrissebb verzióját találja, de valamely ARCHICAD komponens (pl. MEP Modeler vagy EcoDesigner) nem a legfrissebb, akkor a telepítő ezt jelzi és azok opcionálisan telepíthetőek.


Fontos információk Csapatmunka felhasználóknak

Csapatmunka esetén a kliens ARCHICAD, a BIM Szerverkezelő és a BIM Szerver verzió számának (vagy “build számának”) azonosnak kell lennie.

Ha olyan kliens ARCHICAD-et használ, amelynek különbözik a verziószáma a BIM Szerverétől, akkor addig nem tudja folytatni a Csapatmunkát amig a Szerver frissítésre nem kerül, ugyanazzal a hotfix-szel. (Ugyanez vonatkozik azokra a kliens ARCHICAD-ekre akik ugyanezt a BIM Szervert használják.)

Tehát ha úgy dönt, hogy frissíti vagy az ARCHICAD-et vagy a BIM Szervert, vegye figyelembe, hogy minden ARCHICAD-et és BIM Szervert frissítenie kell ahhoz, hogy azonos verziószámuk legyen.


A telepítés menete

ARCHICAD vagy BIM Szerverkezelő esetén

A GRAPHISOFT BIM Szerver frissítése a következőkben tér el:

  • Mielőtt a tényleges telepítés elindulna, az utolsó panelen az összegzés információknál még egyszer leellenőrizheti, hogy melyik program, hol kerül frissítésre.
  • Ha a frissítendő program (ARCHICAD 17 vagy BIM Szerverkezelő) épp fut, egy figyelmeztetés következik, hogy be kell zárnia az ARCHICAD-et, mielőtt folytatná a telepítést. Ezzel ellentétben a BIM Szerver frissítésnél, a telepítő autmatikusan leállítja a BIM Szervert. Amikor a telepítés befejeződik, a BIM Szerver újraindul. Ezalatt az idő alatt, azok a felhasználók, akik ezen a BIM Szerveren lévő projekteken dolgoznak kapcsolat nélküli módba kerülnek, és nem fogják elérni a Szervert. De mielőtt újra be szeretnének lépni a projektekbe, nekik is frissíteniük kell az ARCHICAD-jüket.
  • Ha azt szeretné, hogy a BIM Szerver az Operációsrendszerrel együtt induljon, kapcsolja be a "BIM Szerver automatikus inditása az Operációsrendszerrel" kapcsolót a BIM Szerver beállítások párbeszédablakban.


A Hotfix egyszerre több gépen történő telepítése

A részleteket  ezen az angol nyelvű oldalon olvashatja.


Javított hibák listája

Az ebben az ARCHICAD 17 hotfixben javított hibák listáját ezen az angol nyelvű oldalon találja.


A Hotfix letöltése

Letöltés Nyelv Windows Mac OSX Módosítva
ARCHICAD 17 Hotfix 7 (Build 6004)  
INT, AUS, AUT, BRA, CHE, CZE, FIN, FRA, GER, GRE, HUN, ITA, JPN, NED, NOR, NZE, POL, POR, RUS, SPA, SWE, USA 
259.4 MB 245.9 MB Május 14, 2014

Előző Hotfixek az ARCHICAD 17-hez