Please sign in to your GRAPHISOFT ID

Fields are required.

Email
Password

Forgot password?

Try ARCHICAD

Library Part Maker 22

LPM


A Library Part Maker 22 (LPM) az ARCHICAD egy kiegészítője, amellyel egyszerűbben és hatékonyabban hozhatók létre egyedi, GDL alapú könyvtári elemek. Segítségével a diákok, gyártók és építészek a GDL programozás mindenfajta ismerete nélkül használhatnak egy, a könyvtári elemek létrehozására szolgáló interaktív eszközt. A Library Part Maker a BIM (épületinformációs modellezés) betűszó „I” elemére, azaz az információra fókuszál, az ágazati szabványoknak megfelelően. A kiegészítő adatalapú megközelítése mellett a felhasználói szabadságról is gondoskodik tervezés közben. Ez jól kiegészíti a GRAPHISOFT termékekre jellemző szoftverfejlesztési hangsúlyt, melynek célja, hogy felhasználóink gyakorlatilag bármilyen egyéni tartalmat létre tudjanak hozni.

Library Part Maker - 3D tárgyak létrehozása könnyen, gyorsan

Fontos: A Library Part Maker az Előfizetési Szolgáltatási Megállapodás felhasználói számára elérhető a következő országokban: Egyesült Királyság (UAS), Egyesült Államok (ARCHIPLUS), Németország (ArchiCARD), Ausztria (ArchiCARD), Olaszország (Contratto Di Aggiornamento e Assistenza), Brazília (ARCHIPlus), Oroszország (Сервисный контракт), Mexikó (Archiplus), Magyarország (Szoftverkövetési Szolgáltatás). Az ARCHICAD próba- és oktatási licenceivel is használható.

Információ

 • Részletes könyvtári elemek létrehozása egyszerűen az ARCHICAD-hez: általános tárgyak, ajtók, ablakok, tetőablakok, lámpák, MEP könyvtári elemek (korlátlanul használható a 22-es verziójú MEP könyvtárral és a GRAPHISOFT MEP Modellezővel – a MEP Modellező az ARCHICAD önálló kiegészítője, amelyhez külön licenc szükséges).
 • Léptékfüggő 2D alaprajzi jelek és 3D megjelenítések gyors létrehozása: részletesség alapú tárgyak a hagyományos dokumentációhoz, valamint BIM alapú munkafolyamatok az építőipar különböző területeihez.
 • A könyvtári elemekre vonatkozó nemzeti szabványoknak való megfelelés egyszerűen, a tulajdonságelrendezések személyre szabásával.
 • Saját adatok hozzácsatolása a könyvtári elemek tárgyaihoz – ez az „I” BIM-ben: A táblázatokban lévő adatok importálása egyetlen kattintással; az adatminőség javítása és az ömlesztett adatkészletek egyszerűbb importálása; a termékadatokat tartalmazó sablonok adatkövetelményeinek való megfelelés.


Library Part Maker 22 HUN (Build 4030)

Kompatibilis a következő ARCHICAD 22 nyelvi verzióval: HUN

Fontos megjegyzések

 • A Library Part Maker 22 használatához szükséges azARCHICAD 22 frissítése legalább a 4023-as build-re vagy ennél újabbra.
 • A Library Part Maker 22 használatához be kell tölteni az MEP könyvtárat hogy teljesen működőképes MEP elemeket készíthessen. (Ha nincs betöltve az MEP könyvtár, az LPM sablon hiányzó könyvtárként jelzi azt.)
 • A legjobb felhasználói élmény érdekében a Library Part Maker 22 mellé az ARCHICAD 22 könyvtár frissítésének telepítése javasolt. Ez a frissítés az ARCHICAD 22 HUN programváltozathoz elérhető. A jelzett frissítés hiányában a következő hibák lépnek fel:
  • 252831: Lámpák és egyszerű tárgyak: ha a 2D LOD beállítása „Elektromos”, a 2D jelképek 3D-től független (fogóponttal történő) áthelyezése nem lehetséges az LPM által létrehozott elemeknél.
  • 252830: Ha elemet hoz létre az LPM segítségével a Teljes, Közepes és Alacsony részletezettségi szintű alaprajzi jelek meghatározásával, de az „Elektromos” és/vagy „RCP” alaprajzi jel meghatározása nélkül, az elem minden esetben az Alacsony részletezettségű beállítást kapja az Elektromos vagy RCP lehetőség kiválasztásakor.
LPMlogo

Letöltés

Utolsó módosítás: 2019. márc. 11.

Az LPM 22 funkciói:
 • Teljesen funkcionalitású MEP elemek létrehozása
 • Felhasználóbarát kezelőfelület
 • Intelligens tervezőfelületek
 • Intelligens tulajdonságkezelés
Ismert problémák:
 • 255702 – Az ARCHICAD indításakor az LPM paletta az alapértelmezett sablonnal és munkakörnyezet profillal nyílik meg.
 • 253699 – A Csővég és Csőidom elemek csatlakozása esetenként nem sikerült a tükrözött LPM miatt, amely fejjel lefelé álló MEP elemeket hozott létre.
 • 254704 – A létrehozott ajtóhoz a program az alapértelmezett paraméternevet mentette az Ajtó alaprajzi jel kitöltésének típusa, Ajtó alaprajzi jel kitöltésének tolla, Ajtó alaprajzi jel kitöltésének háttértolla esetén.
 • 254708 – Ha a tervezési területet Másolat áthúzása vagy Másolás és beillesztés paranccsal másoltunk majd ezután a Visszavonás parancsot használtuk, a palettán ott marad ez a már kitörölt tervezési terület.
 • 255841 – Az LPM által létrehozott tárgyak nem voltak használhatók, ha olyan elemek felhasználásával készültek, amelyek attribútumai nem ASCII karaktereket tartalmaztak.

Az ARCHICAD 22 Library Part Maker telepítése:

1
Az ARCHICAD licencnek SSA típusú licencnek kell lennie. (Az LPM próba- és oktatási licenccel is használható.)

2

A telepítés előtt győződjön meg arról, hogy az ARCHICAD 22 telepítve van a gépére és nem fut.

3

Az LPM telepítéséhez a Rendszergazda jogosultsággal kell bejelentkeznie.

4

Indítsa újra az ARCHICAD-et.

5

Az Új terv párbeszédablakban válassza a Library Part Maker 22-es sablon lehetőséget.

u

Megjegyzések az eltávolításhoz:

Windows:
Nyissa meg a Windows Vezérlőpultot, és válassza a „Programok és szolgáltatások” lehetőséget az összes LPM kiegészítő számítógépről történő eltávolításához. A másik lehetőség, ha megkeresi az ARCHICAD mappáját, és lefuttatja az „Uninstall.LPM” (LPM.eltávolítása) almappában lévő eltávolítóprogramot.

Mac OS X:
Keresse meg az ARCHICAD mappáját, és kattintson az „Uninstall.LPM” (LPM.eltávolítása) almappában lévő eltávolítóprogramra. Ezzel elindítja az eltávolítóprogramot, amely az LPM összes összetevőjét törli a számítógépről.