Please sign in to your GRAPHISOFT ID

Fields are required.

Email
Password

Forgot password?

Release Notes - ARCHICAD 17 Hotfix 8 (Build 8000)         

BIM Szerverhez és az ARCHICAD-hez

Ez a hotfix fontos javításokat és fejlesztéseket tartalmaz az eredeti ARCHICAD 17 (3013) kiadáshoz, többek között javításokat egyes MAC OS X 10.10 Yosemite problémákhoz. A hotfix bármely verziószámú ARCHICAD 17-re (3013 és annál magasabb) telepíthető.  

A hotfix minden komponenst frissít (ARCHICAD, BIM Szerver, BIM Szerverkezelő, BIM Explorer, MEP Modeler és minden egyéb GRAPHISOFT által kiadott Add-On és Kiegészítő), és alkalmazható minden licensz típusra (kereskedelmi, oktatási, próba verziókra).


Letöltés

A következő nyelvi verziókra elérhető: ARCHICAD 18 AUS, AUT, BRA, CZE, FIN, FRA, GER, GRE, INT, ITA, KOR, NED, NOR, NZE, POL, POR, RUS, SPA, SWE, TAI, TUR, USA

Utoljára módosítva: 2015 Január 20,


Információk a Telepítőről

A Telepítő a frissítési folyamat során az alábbi három programot keresi a számítógépen (ebben a sorrendben):

  1. ARCHICAD 17 (benne az MEP Modeler, Energy Evaluation, és minden GRAPHISOFT Add-on)
  2. GRAPHISOFT BIM Szerver (a BIM Szerverkezelővel együtt, mivel az a BIM Szerverrel együtt, automatikusan telepítődött)
  3. BIM Szerverkezelő (Ennél a lépésnél az a magában telepített BIM Szerverkezelő kerül frissítésre, amely választhatóan telepíthető az ARCHICAD 17 DVD-ről)

Ha a telepítő talál egy ARCHICAD 17-et és/vagy egy BIM Szerverkezelőt akkor azok telepítése opcionális. Tehát választható hogy frissítjük, vagy sem.

Ha egy BIM Szervert talál, azt automatikusan frissíti, ha az nem a legfrissebb.

Ha az ARCHICAD 17 legfrissebb verzióját találja, de valamely ARCHICAD komponens (pl. MEP Modeler vagy EcoDesigner) nem a legfrissebb, akkor a telepítő ezt jelzi és azok opcionálisan telepíthetőek.


Fontos információk Csapatmunka felhasználóknak

Csapatmunka esetén a kliens ARCHICAD, a BIM Szerverkezelő és a BIM Szerver verzió számának (vagy “build számának”) azonosnak kell lennie.

Ha olyan kliens ARCHICAD-et használ, amelynek különbözik a verziószáma a BIM Szerverétől, akkor addig nem tudja folytatni a Csapatmunkát amig a Szerver frissítésre nem kerül, ugyanazzal a hotfix-szel. (Ugyanez vonatkozik azokra a kliens ARCHICAD-ekre akik ugyanezt a BIM Szervert használják.)

Tehát ha úgy dönt, hogy frissíti vagy az ARCHICAD-et vagy a BIM Szervert, vegye figyelembe, hogy minden ARCHICAD-et és BIM Szervert frissítenie kell ahhoz, hogy azonos verziószámuk legyen.


A telepítés menete

ARCHICAD vagy BIM Szerverkezelő esetén

A GRAPHISOFT BIM Szerver frissítése a következőkben tér el:

  • Mielőtt a tényleges telepítés elindulna, az utolsó panelen az összegzés információknál még egyszer leellenőrizheti, hogy melyik program, hol kerül frissítésre.
  • Ha a frissítendő program (ARCHICAD 17 vagy BIM Szerverkezelő) épp fut, egy figyelmeztetés következik, hogy be kell zárnia az ARCHICAD-et, mielőtt folytatná a telepítést. Ezzel ellentétben a BIM Szerver frissítésnél, a telepítő autmatikusan leállítja a BIM Szervert. Amikor a telepítés befejeződik, a BIM Szerver újraindul. Ezalatt az idő alatt, azok a felhasználók, akik ezen a BIM Szerveren lévő projekteken dolgoznak kapcsolat nélküli módba kerülnek, és nem fogják elérni a Szervert. De mielőtt újra be szeretnének lépni a projektekbe, nekik is frissíteniük kell az ARCHICAD-jüket.
  • Ha azt szeretné, hogy a BIM Szerver az Operációsrendszerrel együtt induljon, kapcsolja be a "BIM Szerver automatikus inditása az Operációsrendszerrel" kapcsolót a BIM Szerver beállítások párbeszédablakban.


A Hotfix egyszerre több gépen történő telepítése

A részleteket  ezen az angol nyelvű oldalon olvashatja.


Javított hibák listája

Az ebben az ARCHICAD 17 hotfixben javított hibák listáját ezen az angol nyelvű oldalon találja.


Előző Hotfixek az ARCHICAD 17-hez